Окръжна прокуратура-Разград привлича към наказателна отговорност 25-годишния мъж от град Цар Калоян, който изнасили своята непълнолетна братовчедка, причини й множество тежки телесни повреди и опита да я убие като я запали. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за три престъпления.

Хванаха рецидивиста, който подпали момиче след опит за изнасилване

Мъжът е задържан късно следобед на 17 ноември, след като се укриваше около денонощие след извършеното от него тежко престъпление. Добре известен е на органите на реда и на прокуратурата и е осъждан два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена.

Жертвата  е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

Момиче е с опасност за живота след пожар и опит за изнасилване, издирват рецидивист

Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура.Разград.

Извършителят на тежкото престъпление ще остане задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за постановяване на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искането и разглеждането му от Разградския окръжен съд.

Прокуратура