/ iStock/Getty Images
Уведомени са съседни дирекции на МВР и са изградени КПП-та
Момиче е с опасност за живота след пожар в Цар Калоян и опит за изнасилване, издирват рецидивист, съобщиха от полицията.

Сигналът за огнената стихия в частен дом е получен около 20:10 часа, на 16 ноември. При пристигане на място служители на полицията установяват 17-годишно момиче с изгаряния по тялото.

Две жени са с опасност за живота след пожар в каравана във Варненско

По първоначални данни пострадалата е нападната от 25-годишен рецидивист от Цар Калоян. Момичето е откарано в болница в Русе, с опасност за живота.

Незабавно са предприети действия по издирване на извършителя и автомобила БМВ, с който се придвижва. Лицето е криминално проявено и осъждано за изнасилване и грабежи.

Последно е лежал в затвора през 2019 година. Уведомени са съседни дирекции на МВР и са изградени КПП-та. Към момента оперативно-издирвателните действия продължава и е уведомен прокурор.

Прокуратурата в Разград ръководи досъдебно производство за изнасилване на непълнолетното момиче от неин родственик, който ѝ причинил също множество тежки телесни повреди и опитал да я запали, съобщиха от обвинението.
БТА