полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Няколко шофьори с алкохол или наркотици в кръвта засякоха пътни полицаи от Лудогорието през последните дни – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
Лек автомобил „Киа Рио“ е спрян около 14.20 часа на 12 октомври по улица „Росица“ в Исперих. В хода на проверката водачът М.А. на 54 години е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,80 промила. Мъжът е задържан. По случая е образувано бързо производство.
Около 3.00 часа на 13 октомври в хода на полицейска операция в град Исперих е спрян лек автомобил „Ситроен Саксо“. Водачът, С.М. на 19 години от Китанчево, се оказал неправоспособен. Тестът му за употреба на дрога реагирал положително на амфетамин и метаамфетамин. Изпробван е и с дрегер за употреба на алкохол. Уредът показал 0,65 промила. Задържан е за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.
Лек автомобил „Ауди А8“ е спрян за проверка в Разград до нощен клуб „Сохо“. Около 11.20 часа на 12 октомври е установено, че водачът Т.Ф. на 25 години шофира след употреба на наркотични вещества. Тестът реагирал положително на кокаин. Мъжът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.