Алекс Сантана
Алекс Сантана / ludogorets.com
Играчът назова и голямата си цел - да играе в групите на Шампионската лига заедно с българския хегемон
Треньорът на Лудогорец Павел Върба сподели впечатленията си от новото попълнение на разградчани - Алекс Сантана. Чешкият специалист сподели, че очаква в следващите дни да бъдат преставени още класни футболисти.

„Високите ни цели и това, че искаме да успеем на няколко фронта ни кара да привличаме класни играчи. Опитваме се да подобрим качеството на отбора. Представяме ви първият играч - Алекс Сантана и се надявам в следващите дни да покажем още няколко футболисти. Надявам се да ни помогне за амбициите, които имаме през този сезон“, заяви Върба.

„Казахме в края на миналия сезон, че ще се опитаме да подобряваме офазнивната ни част, но такъв тип играчи като Алекс също са ни нужни. Предстоят ни много мачове през есента, в Европа и България, и разбира се, за да успеем на всички фронтове ни трябват класни футболисти, за да се случи това. Алекс ще ни помогне много и ще бъде основна част от състава“, добави още той.

„Знаете, че Лудогорец разполага с много силни играчи, но разбира се всеки един отбор се стреми още повече да се подобрява. Всеки класен футболист е добре дошъл. Искаме да бъдем още по-силен отбор и ще се стараем по всякакъв начин този тим да изглежда още по-добре. За да сме успешни ни трябват нови играчи, за да подобряваме отбора и качеството на игра. Като цяло и на клуба“, каза чешкият специалист.

Павел Върба и Алекс
ludogorets.com

Бразилският дефанзивен полузащитник сподели, че е приел съветът на бившия наставник на Лудогорец Пауло Аутуори, който е похвалил цялостната организация в клуба. Освен това играчът назова и голямата си цел - да играе в групите на Шампионската лига заедно с българския хегемон. 

„Дошъл съм тук, за да изведа Лудогорец отново в Шампионската лига. Искам да съм комплексен играч и да дам най-доброто от себе си. Избрах Лудогорец,защото в
Бразилия се знае много за този отбор Също така Пауло Аутуори, който ми беше треньор, похвали изключително много Лудогорец. Радвам се, че направих този избор“, започна Сантана.

„Играл съм на всички позиции в средата на терена. Когато треньорът ми каже да играя на определена позиция, то аз съм готов да помогна“.
„Харесвам номер 7, както и10, но предпочетох 7 в крайна сметка. Не обичам да говоря много за себе си, надявам се вие да можете да определите силните ми качества, след като ме видите на терена“, завърши халфът.