/ ОД на МВР-Разград
Детето, пострадало при катастрофата на пътя Разград-Русе, все още е с опасност за живота - съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Разград днес.

Тежка катастрофа край Разград: Двама души загинаха, двама са ранени, сред тях и дете

Оттам обобщават информацията около пътния инцидент. Около 16:00 часа, на 14 юли на  тел.112 в ОД на МВР-Разград е получен сигнал за настъпило пътно-транспортно произшествие на около 2 км. от с. Осенец, област Разград в посока Русе.

Екип на сектор «Пътна полиция» установява на място, че лек автомобил Форд с румънска регистрация, движещ се посока Разград-Русе и товарен автомобил Мерцедес, собственост на "Пътинженерингстрой -Т" ЕАД-гр.Търговище, движещ се посока Русе-Разград, са се ударили насрещно.

Вследствие на настъпилото произшествие на място са загинали шофьорът на лекия автомобил, роден на 27 август 1978 год. в Букурещ, Република Румъния и возещата се на задната седалката жена, родена на 30 ноември 1976 год. в Букурещ.

8-годшно момче и 46-годишният му баща са настанени за лечение в МБАЛ-Разград, като детето е с черепно-мозъчна  и гръдна травма, с опасност за живота, а баща му е настанен в "Ортопедично отделение" със счупена ключица без опасност за живота.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за тежката катастрофа са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.