/ БТА
Нов общински съветник влиза в състава на Общинския съвет в Разград.

Станислава Русева от местната коалиция БСП за България (Коалиция „БСП за България“, ПП „ВМРО-Българско национално движение“) заема мястото на Елка Неделчева, чиито правомощия бяха предсрочно прекратени поради избирането ѝ за зам.-кмет на Община Разград.

Бюджетът на Разград ще бъде малко над 100 млн. лв.

Председателят на Общинската избирателна комисия Невин Скендер връчи на Русева удостоверението за избран общински съветник. Преди това Русева положи клетва, че ще спазва

Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия ще се ръководи от интересите на гражданите в Община Разград и ще работи за тяхното благоденствие.

Промяната в състава на местния парламент налага и актуализиране на състава на постоянните комисии при Общинския съвет. Станислава Русева ще бъде включена като член в състава на комисиите по бюджет, финанси и икономическа политика и по опазване на околната среда и зелена енергия, и като председател на комисията по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствени организации, на мястото на Николай Пенчев, който остава член на същата постоянна комисия.

Станислава  Русева е юрисконсулт на „Балканфарма-Разград“ АД. За нея това ще бъде втори мандат като общински съветник. Заседанието на Общинския съвет в Разград започна с едноминутно мълчание в памет на патриарх Неофит. В дневния ред на сесията на местния парламент са включени за разглеждане 37 докладни записки.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Садет Кърова, БТА