/ БТА
Бюджетът на Община Разград за 2024 година ще бъде 100 279 000 лв. Основният финансов документ бе приет днес на заседание на Общинския съвет с 22 гласа "за", шест "против" и един "въздържал се".

При обсъждането на докладната Мирослав Грънчаров заяви, че групата съветници от коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" няма да подкрепи бюджета.

"Не защото финансовият документ е лош, а защото няма визия и създава усещането, че някои неща са скрити, особено по отношение на отпадъците", каза Грънчаров. 

Община Разград очаква над 2 700 000 лв. приходи от общински имоти

По време на дебатите не постъпиха писмени предложения за промени и докладната беше подложена на гласуване във вида, предложен от общинската администрация. След приемането на финансовия документ кметът Добрин Добрев благодари на всички служители от администрацията за добре свършената работа.

"Бюджетът е балансиран, изпълнен с много предизвикателства и начертани посоки", каза кметът. Той благодари и за оценката относно бюджета, дадена включително и от опозицията.

"За мен това, че няма нито едно предложение за корекция, е атестат, че администрацията и ръководството на общината си е свършила работата при подготовката на бюджета. Сега следва да си свършим работата и по отношение на изпълнението му", посочи Добрев.

В заключение той добави, че бюджетът има посока, но човек трябва да има очи, за да я види.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Садет Кърова, БТА