ученици деца училище
ученици деца училище / / iStock/Getty Images
Над 40 забавни културно-образователни инициативи включва второто издание на детския панаир в Разград, който ще се състои на 13 и 14 септември. Събитието е с вход свободен и се реализира от Фондация "Изиарт", с подкрепата на Фондация "Америка за България", Фондация "Обществен дарителски фонд за Разград" и Община Разград,съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Работилниците ще се провеждат в двата дни между 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Независимост", както и в Етнографски музей – Разград и Археологически резерват Абритус. В Художествена галерия - ХГ Проф. Илия Петров – Разград в петък също ще има специална игра за посетителите.
Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, цветя от салфетки, стенопис, пиксел арт, детски играчки и модатази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – ателие за изработка на магнити, работилница на ОК Офис и образователно ателие Овъргаз.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките, а в събота от 11.00 ч. ще бъде представена и пиесата „Трите прасенца" на Бургаски куклен театър. 

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града. 

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.