/ DarikNews.bg, архив
Многопрофилната болница за активно лечение "Св.Иван Рилски" в Разград спешно се нуждае от медицински сестри, за да гарантира качествена медицинска помощ за пациентите, съобщиха от лечебното заведение.

Директорът на болницата д-р Гечо Жеков каза, че във всички отделения на болницата има нужда от медицински сестри. Най-голям по думите му обаче към момента е недостигът в Инфекциозното отделение, където от седем сестри четири са болни. Много е трудно да се организират дежурствата на останалите три сестри. А тези, които искаме да командироваме от други отделения, отказват да работят с пациенти с коронавирус и подават заявления за напускане, обясни д-р Жеков.

Според него ситуацията в лечебното заведение с липсата на медицински сестри е сериозна. Освен чрез обяви, търсим персонал и чрез телефонни обаждания, отправен е апел и към сестрите от учебните и детски заведения да започнат работа в разградската болница. Недостиг в лечебното заведени има и на лекари.

По думите на д-р Жеков въпреки добрите условия за работа и високите възнаграждения проблемът с липсата на достатъчно медицински кадри в разградската болница остава нерешен от години.

Директорът на здравното заведение обърна внимание, че заради липсата на персонал обаче не би допуснал затваряне на отделения. В определени моменти може да се стигне до временно преустановяване дейността на някои отделения, но в никакъв случай пациентите няма да останат без лекарски надзор, допълни д-р Гечо Жеков.
БТА