/ iStock/Getty Images
69-годишна пенсионерка от Хисаря е дала позитивна проба за коронавирус, съобщиха за DarikNews от РЗИ-Пловдив. Жената е пациентка на пловдивската болница "Каспела". Тя е откарана там в нощта срещу четвъртък по спешност със съмнение за COVID-19. Взета й е проба, а днес тя се оказала положителна. 

Изписаха шестима излекувани пациенти с COVID-19 в Пловдив

Жената имала съпътстващи заболявания. Тя не е била зад граница, но преди двайсетина дни от чужбина се е върнал синът й, който е международен шофьор. Тези дни се прибрал и брат му, който също е тираджия. 

Първи оздравял в Пловдивско! Изписват жената, лекувана в Карлово

Хората, контактували с нея, са изолирани.

Две нови жертви на COVID-19 у нас (ВИДЕО)

Междувременно в асеновградската болница бе приет мъж с висока температура и съмнение за коронавирус. Пробата му обаче се оказа отрицателна. Общо до момента от МБАЛ - Асеновград са изпратени 13 проби за изследване на COVID-19, съобщиха от общината, след заседанието на днешния общински кризисен щаб. 

9 са заразените с коронавирус медици в Пловдив

160 души са поставени под карантина в Асеновградско, на 212 души карантината е изтекла. За цялата седмица броят на поставените под карантина е 121. 

Добрият пример: Само за денонощие събраха над 150 000 лв. за болницата в Асеновград

325 425 лева са събрани по дарителската сметка, която общината откри за закупуване на респиратори и подпомагане на асеновградската болница. 300 000 лева от тях вече са преведени на лечебното заведение.