/ Областна администрация - Пловдив
Шестима пациенти в Пловдив и областта са изписани към 11.00 ч. днес след преминало лечение за COVID-19. Една от изписаните е 59-годишната жена в Карлово, която вече е изчистена от вируса. Другите пет са от инфекциозна клиника в УМБАЛ „Свети Георги“. Това съобщиха за DarikNews от РЗИ-Пловдив. 

Първи оздравял в Пловдивско! Изписват жената, лекувана в Карлово

С един отрицателен резултат е и старшата сестра на Спешното отделение в болница "Пълмед". Тя е с изтекла карантина и е прекарала вируса безсизмптомно.  В дома си под карантина все още е и шефът на спешното в частната болница д-р Димитър Деликостадинов. Засега той няма отрицателни проби, но е излекуван. 
 
Родилното отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ отново приема бременни

Новооткритите  случаи към днешна дата са двама - единият в УМБАЛ „Каспела“, а другият – в УМБАЛ „Пловдив“, съобщи областният управител Дани Каназирева днес. Засега няма повече данни за тяхното състояние. 
 
Две нови жертви на COVID-19 у нас (ВИДЕО)

За територията на цялата област към момента общо заболелите от коронавирус са 29. От тях 15 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение.
 
9 са заразените с коронавирус медици в Пловдив

Към момента няма нови случаи на заболели здравни работници. Техният брой остава непроменен - девет, от които двама лекари, пет медицински сестри, една акушерка и един санитар. От тях в УМБАЛ „Свети Георги“ са общо пет,  като няма лекар.
 
Главната акушерка на УМБАЛ "Св. Георги" също е с коронавирус

Поставените под карантина лица за областта към 08.00 часа днес са 2 164, а тези, на които е изтекла карантината, са 2 750, допълни още Дани Каназирева.