/ Областна администрация - Пловдив
9 са заразените медици в Пловдив, стана ясно днес след заседание на Медицинския щаб към Областна управа под тепетата. От тях лекарите са само двама, четири са медицинските сестри, заразена е също е старшата акушерка на родилното отделение в УМБАЛ "Св. Георги" и двама санитари.

Родилното отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ отново приема бременни

От днес работи Родилното отделение на Университетска болница, Клиниката по неврохирургия също вече не е под карантина, съобщи шефът на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов. Изпълнени са всички предписания на РЗИ-Пловдив, персоналът на клиниката доброволно е останал още няколко дни да работи. Част от хората са били изпратени под домашна карантина, от утре тя изтича. От утре клиниката може безпрепятствено да приема пациенти, подчерта проф. Джамбазов. 
 
Главната акушерка на УМБАЛ "Св. Георги" също е с коронавирус

Той съобщи, че пациентът от Неврохирургията, доказан с положителна проба за COVID-19 и придружителят му са прехвърлени в Инфекциозна клиника веднага и без забавяне. Лечението на пациента от неврохирурзите е приключило, а началникът на клиниката е преценил, че той може да бъде прехвърлен в Инфекциозна клиника, като това е станало с линейка, а на място болният веднага е бил изолиран в бокс. 

Коронавирусът стигна и Русе, заразените станаха 412

26 са положителните проби в област Пловдив за коронавирус, от тях в болница са 18 души, а 8 са на домашно лечение, припомни областният управител Дани Каназирева. Един от пациентите е военен, той е интубиран и се лекува в болница "Пълмед". 

Пловдивската лаборатория за коронавирус може да заработи до 10 април

Каназирева посочи, че към момента поставените под карантина в Пловдивско са 2 603-ма души, като за 1 800 души карантината вече е изтекла. 

12 с коронавирус са в болница в Пловдив, общо случаите са 21​​​​​​​

Проверени са 107 търговци, 41 места с обществено предназначение и 33 автобуса от градския транспорт на Пловдив.