/ iStock/Getty Images
59-годишната жена от Карлово, която се върна от Англия и беше заразена с коронавирус, вече е здрава. Тестът е отрицателен, потвърди за DarikNews шефката на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Жената беше приета в Инфекциозното отделение на карловската болница с температура, мускулни болки и кашлица. Тя имаше и съпътстващи заболявания. Синът й, който е военен в 61-ва Стрямска механизирана бригада и се самоизолира, след като прибра майка си от летището, също бил добре.

Жената ще бъде изписана днес. Тя ще остане в дома си 28 дни, след което отново ще бъде тествана.

Още двама души вече са на път да бъдат обявени за здрави. Това са лекарят от Спешното отделение на „Пълмед“ и контактна с него медицинска сестра. Сестрата е прекарала заболяването изцяло без симптоми и вече е с отрицателен резултат, днес ще бъде изследвана пробата на лекаря. „Надяваме се да ви обявим утре, че са здрави напълно“, посочи д-р Манчева.

Засега от РЗИ нямат информация дали първият пациент с потвърден коронавирус в УМБАЛ „Св. Георги“ е оздравял, макар това да бе съобщено от местни медии. От болницата пък отказаха всякаква информация.

Заразените в Пловдив с коронавирус до днес са 27 души. Днес бе съобщено за поредния нов случай - на 53-годишна жена, приета на лечение в болница "Каспела".