Обвинителният акт
Обвинителният акт / netinfo
превозвачи
97898
превозвачи
  • превозвачи
Пловдивският превозвач Петко Ангелов определи като опит за дискредитиране на фирмата му разпространено прессъобщение, в което се казва, че може да получи забрана да изпълнява курсове във Франция за една година. Твърденията, зад които „черно на бяло“ не стои нито физическо лице, нито организация, обявяват, че причина за забраната са масови нарушения на камионите му при извършването на каботаж. 

Ангелов беше категоричен пред Дарик, че това са действия на конкуренцията в опита им да надделеят в борбата за учредяване на нова автомобилна камара. Петко Ангелов и част от товарните превозвачи, заедно с автобусните превозвачи, са от едната страна на барикадата в тази битка за бизнес влияние и даване и отнемане на лицензи.

В писменото становище, разпратено до медиите, се твърди още, че в момента във френските съдилища вървят дела срещу компанията „Петко Ангелов БГ” ЕООД, с които да забранят негови камиони да влизат на територията на страната, както и че, според обвинителния акт, ще му бъде наложена санкция до 15 хил. евро. Ангелов заяви, че в момента обжалва, неправомерните (по думите му) решения, а въпросната сума не е глоба, а депозит за доразглеждане на казуса.  

Същият разпространител на информацията за компанията на Петко Ангелов впоследствие съобщи, че автобусният превозвач „Юнион Ивкони“ дължи на хазната близо 4 млн. лв., от които около 1.5 милиона лева от неизплатени осигуровки. Анонимното писмо до медиите припомня още, че през последните 10 години са станали 8 големи инцидента с автобуси на въпросната фирма, като най-тежкият от тях бе на 13 април тази година, когато автобус се удари с кола на магистрала „Тракия”, при който загинаха 6 души, а над 20 бяха ранени.

Припомням, че в понеделник - 25 юни, автобусните превозвачи излизат на масов протест, в който се очаква стотици автобуси да блокират столицата.

Чуйте и от приложеното аудио.

 
Очаквайте подробности.