/ Thinkstock/Getty Images
Възможно е от 17:00 до 21:00 часа да бъде въведено временно ограничение на движението
От страна на Областната дирекция на МВР са предприети необходимите мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив във връзка с предстоящия футболен мач на 31 август - неделя, от 18:00 часа, на стадион „Локомотив“, съобщиха от полицията.

Бойко Борисов даде рестарт на довършването на стадиона „Христо Ботев“ в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. 

В тази връзка, е възможно от 17:00 до 21:00 часа да бъде въведено временно ограничение на движението: по бул. „Освобождение“ от кръстовището му с бул. „Менделеев“, ул. „Димитър Ризов“ по продължение с ул. „Цветан Лазаров“ до кръстовището между бул. „Санкт Петербург“ с ул. „Лев Толстой“.

Каква ще е съдбата на пловдивските стадиони?

За да бъде избегнато струпване, се приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 15.30 часа. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателни проверки, а при охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Призовават се привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда - нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.