Заради проливен дъжд прекратяват издирвателната акция на 20 – годишният мъж от Смилян
Заради проливен дъжд прекратяват издирвателната акция на 20 – годишният мъж от Смилян / Нова
Заради лоши метеорологични условия, акцията по издирването на 20 – годишния Ивелин Узунов временно се прекратява. Това съобщи за Дарик директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов. Всичките усилия на доброволци, ловджии, горски служители и полицаи днес бяха насочени в района на смолянското село Чокманово, от където рано тази сутрин бе получен сигнал, че е засечен младежът. В момента в този район вали проливен дъжд, придружен с гръмотевици, като за областта има обявен жълт код за опасно време.

„Принудени сме временно да прекратим акцията, заради лошото време. Ще я подновим, веднага щом условията се подобрят“, добави Димов. От сутринта в района на Чокманово е било пуснато отново следово куче, но за съжаление то не е попаднало на следа. Такава не е намерена и от хората, които търсят младежа.

За пети ден на територията на с. Смилян, с. Турян, с. Кремене и всички прилежащи местности в община Смолян се проведе претърсване и издирване на момчето. В претърсването участват около 100 човека. Снощи въпросният район е бил обходен и с техника за нощно виждане от Гранична полиция – Смолян.

Младежът беше засечен в горски район на с. Турян, общ. Смолян, чрез фотокапан за мечки. Към настоящия момент Ивелин Узунов все още не е установен.

Издирваното 20-годишно момче от с. Смилян е с ръст - 180 см, очи – кафяви, с облекло: сив суитчър и черен панталон, тип анцуг. Младежът е напуснал дома си в с. Смилян на 05.05.2017 г. и е в неизвестност. По молба на родител, е обявен за местно издирване, а в последствие и за общодържавно издирване.

От полицията призовават всеки, който забележи момчето да сигнализира в полицията или на телефон 112.