Искра Койчева и Димитър Колев в студиото на Дарик радио Пловдив
Искра Койчева и Димитър Колев в студиото на Дарик радио Пловдив / Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив
Започва кърпенето на дупките в „Западен“
92529
Започва кърпенето на дупките в „Западен“
  • Започва кърпенето на дупките в „Западен“
Кърпенето на улиците в район „Западен“ започва утре, съобщи в студиото на Дарик районният кмет Димитър Колев. Всички отворили се дупки след тежката зима са описани още през миналата седмица, уточни той.

Работата ще започне с по-проблемните участъци като бул. „Копривщица“ и района до Спешния център на УМБАЛ „Свети Георги“. Парите за ремонтните дейности са осигурени от приходите на кметството от гаражни клетки.

„Приоритет в работата ми през последните години е безопасността и опазването на живота на жителите на района, особено на най-малките. В тази връзка миналата година поставихме над 30 преградни пана около детските градини в „Западен“, 35 пък бяха монтирани до парка в Прослав. Политиката ни в тази насока ще продължи и през 2017-та“, заяви още Колев.

Димитър Колев в студиото на Дарик радио Пловдив
Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив

Две нови повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на възлови места в „Западен“- на улица „Царевец“ срещу ОУ „Васил Петлешков“ и на бул. „Хаджи Димитър“ пред ОУ „Елин Пелин“.

„Общинската комисия по транспорта прие нашите предложения и вече работим по реализирането на тези изкуствени неравности, с които се надявам да ограничим скоростта в тези райони. На булевард „Хаджи Димитър“, където движението е еднопосочно, ще бъдат изградени пешеходни пътеки и на двете платна“, коментира  Димитър Колев. Той припомни, че вече има подобна пешеходна пътека на Пещерско шосе, където пресичат много хора, като изграждането й значително е намалило риска от пътни инциденти.

Изграждането на Розариума ще започне след около 10-15 дни, а Акациевата горичка ще бъде открита в средата на месец март. Тежката зима спря изцяло работата по обектите на района, но с покачването на температурите строителните дейности започват, увери Колев.

Цялото интервю с кмета на „Западен“  чуйте в прикачения звуков файл.