товарен влак
товарен влак / netinfo
28 чужденци, по първоначални данни сирийски граждани, са задържани тази нощ в района на ЖП гарата в град Септември. В групата има мъже, жени и деца, най-малките от които – само на годинка.

Около 02:30 часа служител от Дирекция „Жандармерия“, който охранявал района на гарата, извършвал рутинен обход. Преминавайки покрай международен товарен влак, спрял за претоварване, той чул човешка реч от единия от вагоните. Вагонът бил без нарушения на пломбажните въжета и митническите пломби. Униформеният незабавно подал сигнал на колегите си от Районното управление в Септември. Така било установено, че в този вагон пътуват незаконно пребиваващи на територията на България чужденци. Извадени са общо 28 човека – мъже, жени и деца, всички без валидни документи за самоличност.

На място са изпратени и екипи на група „Миграция“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик, които са започнали работа с чужденците. Пристигнал е и екип на „Спешна помощ“, който е извършил първичен медицински преглед на всички. Особено внимание е обърнато на децата, тъй като са на възраст между 1 и 17 години.

Полицейските служители са извършили и щателна проверка на цялата влакова композиция, но други хора не са открити.

Чуждите граждани ще бъдат транспортирани в Центъра за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“.

Работата по случая продължава.