Забавя се откриването на детската площадка в Цар-Симеоновата градина
Забавя се откриването на детската площадка в Цар-Симеоновата градина / снимка: Кирил Кирилов

Пловдивският клуб на „Сороптимист Интернешънъл" се извинява на пловдивските деца, че ще забави за следващата седмица откриването на реновираната детска площадка с фитнес уреди в Цар-Симеоновата Градина, съобщи президентът на клуб Пловдив доц. д-р Диляна Вичева. Инициативата е по проект за борба срещу детското затлъстяване и възпитание на малчуганите да се грижат за техните връстници с физически увреждания - "Да играем заедно".

Дарителите са предвидили и поставяне на дъска за рисуване с тебешири, която ще провокира детското въображение. Нахождащите се на площадката люлки и пързалка, ще бъдат отново боядисани с разноцветни бои. Под всички детски уреди ще бъдете поставена противоударна настилка, която да предотврати наранявания у децата по време на игра.

Всички дами от клуба са положили неимоверен труд за реализирането на този проект и искат да изкажат благодарност на дарителите, които са подкрепили идеята за децата на Пловдив, както и благодарност на гражданите за търпението и разбирането за забавянето на ремонта на площадката. През следващата седмица се очаква откриване на обновената площадка. Всички пловдивчани са поканени да присъстват на откриването.