ВМРО и БСП сменят директора и шефа на надзора в ПОАП, която искаха да закрият
ВМРО и БСП сменят директора и шефа на надзора в ПОАП, която искаха да закрият / plovdiv24.com
Съветник от БСП може да оглави Надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация на мястото на Дани Каназирева от ГЕРБ, съобщиха независимо един от друг членове на групите на левицата и на ВМРО. Според воевода, фактор в партията, почти е сигурно, че ще бъде сменен и изпълнителният директор на агенцията Чавдар Марев, който е и заместник – председател на градската организация на СДС. Вероятно на лидера на сините Николай Караиванов ще бъде дадена възможност да посочи за поста друг кадър на СДС, на чиито 2 гласа новото мнозинство ще разчита в Общинския съвет. Доскоро и БСП, и ВМРО настояваха за закриването на агенцията с мотив, че тя не работи. Сега обаче темата не е актуална, а персоналните промени вероятно ще бъдат гласувани на сесията на 23 октомври, която ще е втора след излизането на ГЕРБ в опозиция.

БСП със сигурност ще вкара свой човек в надзора на приватизацията, който все още не се е произнесъл окончателно по признаването на инвестициите на нейния съветник Ангел Батаклиев във фирма “Градски транспорт”. На заседание на Градския съвет на партията утре вечер, на което се очаква да бъде даден мандат за преговори за влизане в управлението на Пловдив, ще бъде обсъдено и дали БСП ще иска нейният представител в Надзорния съвет на ПОАП да бъде и председател. Ако поста остане за ВМРО, надзорът най-вероятно ще бъде оглавен от Слави Георгиев.

Това е очакван ход на новото мнозинство, лаконична бе Дани Каназирева. Според нея в момента работата на комисиите в ОбС е блокирана. На заседание на правната комисия снощи не се е явил нито един представител на мнозинството, каза Каназирева.