/ Община Горна Оряховица
Припомняме, че и самата община е под заплаха от запор на сметки
Общинското водоснабдително предприятие във Велинград е изправено пред угрозата да бъде наложен запор на банковите му сметки.

Окончателно: Съдът потвърди запор за над 7 млн. лв. на Община Велинград

До критичната ситуация се е стигнало, след като между 2012 и 2018 година не са внасяни задължителните такси за питейна вода към Басейнова дирекция-Пловдив. Така се е натрупал дълг от 451 754 лева, начислени са и лихви за 11 408 лева.

В дружеството са постъпили покани за доброволно изпълнение, рискът да се стигне до блокиране на сметките, а оттам и на дейността му, е реален. Това стана повод да бъде свикано извънредно заседание на Общинския съвет в родопския град.

Велинград губи близо 60 000 лева заради неясна обществена поръчка

Тя ще бъде утре от 9:00 часа, като ще се гласува предложението на управителя инж. Цветан Сотиров за теглене на банков заем от 300 000 лева за погасяване на дълга.

Граждани искат пълна финансова ревизия на Община Велинград

Приложена е и оферта от банка при лихва не по-малко от 3,5%, за гаранция ще се ипотекират дълготрайни активи - сгради, парцели на фирмата на обща стойност 470 362 лева, както и машини и съоръжения за 111 100 лева. Погасяването е предвидено на 60 равни вноски по 5000 лева.

Предлага се още за издължаване на натрупаните суми да се ползват неразпределени печалби на ВКТВ за минали години, общо 130 558,18 лева.

Окончателно: Велинград дължи на „Еко-Титан“ още 150 344 лева

Припомняме, че и самата община е под заплаха от запор на сметки, след като бе осъдена да плати на фирмата за комунални услуги "Еко-Титан" над 7 милиона лева. Кметът Костадин Коев опита да обжалва действията на съдия-изпълнителите, но Окръжният съд отхвърли с окончателно решение жалбата.