Венцислав Каймаканов: Бързо и с малко средства можем да решим транспортните проблеми на Пловдив
Венцислав Каймаканов: Бързо и с малко средства можем да решим транспортните проблеми на Пловдив / netinfo

Присъединяването на общините Родопи и Марица към Пловдив е възможност за привличане на големи инвестиции, които ще отворят много работни места, каза независимият кандидат за кмет Венцислав Каймаканов по време на срещата си с екипа на най-големия завод за формовани продукти на Балканите – ”Фермата” край село Костиево. Той уточни, че така ще се намалят разходите и ще се подобри административното обслужване на населението.

Каймаканов разговаря повече от час с хората от фабриката на техните производствени места. Работниците от Костиево и съседните села подкрепиха намеренията му за присъединяване на Родопи и Марица към Пловдив и споделиха, че очакват по този начин да бъдат решени проблемите с водоснабдяването и канализацията на малките населени места.

За да има успех е необходима добра инфраструктура и качествено образование. Големите инвестиции в Пловдив ще дойдат само при тези условия, подчерта Каймаканов. Работещите в предприятието, които живеят в Пловдив, се оплакаха от лошата организация на движението в града. Те посочиха, че имат перфектно организиран служебен транспорт, но автобусите губят повече време, докато ги превозват в границите на града, отколкото от края на Пловдив до предприятието, в което работят.

Нещо, което може да бъде направено бързо и със сравнително малко средства е редуциране на трафика чрез изграждане на буферни паркинги в подстъпите към Пловдив, и организиране на еднопосочно движение в централната част, където са най-големите задръствания. Задължително е упражняването на строг контрол върху инвестициите в градския транспорт и въвеждането на GPS система за наблюдение, каза Венцислав Каймаканов.

Това е поредното посещение на Венцислав Каймаканов в структуроопределящо пловдивско предприятие. Как работниците виждат развитието на града си, какво очакват от местната политика- това са темите, по които независимият кандидат за кмет на Пловдив ще разговaря с екипите на още близо 100 предприятия в Пловдив и региона.