В Тракия кулинарни майстори приготвиха тракийски гозби
В Тракия кулинарни майстори приготвиха тракийски гозби / netinfo

12 кулинарни майстори се състезаваха  днес  за първото място в конкурса за традиционни тракийски гозби организиран от ВМРО – Пловдив. Журито, ръководено от народният представител Бойко Ватев, бе изключително затруднено и затова отсъди три първи места в категориите предястие, основно ястие и десерт.  Победителите получиха по една готварска книга за традиционни български рецепти и описание на български обичаи и по един глинен гювеч. За останалите участници бяха осигурени книги и декоративни чинии, изобразяващи типични народни мотиви.

 

Сред апетитните гозби, зрителите на състезанието можеха да видят три вида сърми, лозови и зелеви, ориз с пъдпъдъци, тракийски катми, тракийски гювеч, два вида тиквеник и много други вкусотии.

 

Специални гости на събитието бяха кметът  на район Тракия Гиньо Матев, зам.кметът на Пловдив  Петко Атанасов, общинският съветник Слави Георгиев и зам.- председателят на Общинския съвет от ВМРО Камен Шишманов.

       

Според организаторите най-приятна е била частта с дегустацията на специалитетите под звуците на песните и танците на ансамбъл “Дилянка”.