VІІ Международен  панаир на образованието стартира в Пловдив
VІІ Международен панаир на образованието стартира в Пловдив / netinfo

95 наши и чужди средни, висши училища и колежи ще участват в започващия днес 7-ми Международен панаир на образованието в Пловдив. В образователното изложение, което е разположено в палата №8 на Панаира,  ще се включат представители на 12 страни, сред които  Франция, Германия, САЩ, Великобритания, Холандия, Швейцария. За първи път в Пловдив идват колежи и висши училища от Колумбия и Румъния.

 

Около 200 студенти годишно заминават да учат в чужбина, избирайки своето висше училище на Панаира на образованието в Пловдив, сочи статистиката на организаторите от предишните 6 издания. Най-много предпочитания в панаира събират Солунският университет и учебни заведения от Германия и Швейцария.

 

Тази година изложението минава под знака на обявената от Европейския съюз инициатива за стимулирането на творчеството и иновациите. На тази тема е посветена и академичната дискусия, която стартира веднага след откриването на форума днес.

 

В рамките на Международния панаир на образованието ще се проведе и изложбата живопис „ (Не)традиционно” на младия художник Дамян Янков, ученик от 10 клас в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. През октомври миналата година Дамян спечели първо място в конкурса за изобразително изкуство „Монмартър на Балканите”, организиран от Европейския колеж по икономика и управление. 

 

И през двата дни на образователната проява входът за посетителите ще бъде свободен, информират организаторите.