Учители се отказват от цветята за последния учебен ден в името на благородна кауза
Учители се отказват от цветята за последния учебен ден в името на благородна кауза / freeimages.com
Донка Гугова за благотворителната инициатива
80412
Донка Гугова за благотворителната инициатива
  • Донка Гугова за благотворителната инициатива

Учителите от ОУ „Княз Александър I” в Пловдив благородно се отказват от цветята за последния учебен ден, за да подкрепят международно участие на училищната вокална група, каза пред Дарик ръководителят на групата Донка Гугова.

Днес учителите отправиха призив към родители и деца, вместо да купуват букети, да дарят парите в подкрепа на училищната вокална група „Сладурана”.

Талантливите момичета спечелиха  голямата награда „Гран при” на националния конкурс „Път към славата” в София в началото на тази година и имат възможност да представят България на международен конкурс в Италия през септември, но за това не достигат средства, обясни учителката.

Тя отбеля, че вече са събрани 4200 от различни благотворителни инициативи, а пловдивска транспортна фирма е обещала да осигури безплатен превоз за талантливите малчугани. За заминаването им обаче, са необходими още 5000 лева.

Надявам се с тази инициатива да успеем да съберем необходимите средста, за да може децата да имат възможност да представят достойно Пловдив – Европейската столица на културата, на италианска сцена, каза още Донка Гугова.

/Повече за конкурса, може да чуете в прикачения аудио-файл/

Всеки, който желае да подкрепи благородната инициатива на пловдивските учители, може да го направи, чрез превод на банкова сметка:

Банковата сметка за подкрепа на ВГ „Сладурана”:

ЦКБ АД , клон Пловдив 
CECBBGSF 
IBAN:BG40 CECB 9790 1024 2827 00

На името на учителката по музика Донка Гугова