/ DarikNews.bg
5 милиона лева ще търси от държавата Общината Асеновград за укрепване и ремонт на моста над река Чая в района на общинския пазар, съобщиха от бщината.

Съоръжението, което е едно от най-натоварените в града, се руши, конструкцията му е компрометирана, гредите са оголени, а арматурата е корозирала. 

От Белово искат още месец бедствено положение за Момина клисура

Мостът е сред най-използваните от асеновградчани и е част от Републиканската пътна мрежа. Именно през него най-често се преминава от пътуващите между Пловдив и Кърджали. Затова са проведени и разговори с Агенция "Пътна инфраструктура". 

Вдигат такса смет и в Асеновград

Обследване на екип специалисти от столицата е показал, че той е в предаварийно състояние. Проверката била направена по настояване на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев.

По думите му, компрометираното състояние на моста е установено още по време на първия мандат на сегашния кмет преди осем години, но оттогава нищо не е направено, за да бъде укрепен. 

Дадоха 460 000 лв. за свлачището под Асеновата крепост

По план от общината предвиждат освен ремонта, да се разшири и пътното платно, като бъдат изградени четири ленти. Така цялата отсечка от кръговото движение на ул. "Васил Левски" и "Иван Асен ІІ" през кръговото на общинския пазар, отсечката край авто и жп-гарата до кръговото кръстовище на бул. "България", ще стане с четири платна, а това ще облекчи трафика.