/ Община Асеновград

460 000 лева за укрепване на свлачището по пътя за Асеновата крепост отпусна на община Асеновград Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Свлечената земна маса завлече със себе си и част от пътната настилка.  

Паднали камъни затрудняват движението по пътя Асеновград-Смолян

Припомняме, че свлачището е в това състояние от около година, а дължината на участъка е около 100 метра.

Община Асеновград

Следващите стъпки, които община Асеновград ще предприеме, са пристъпване към законовата процедура за проектиране, избор на изпълнител и реална работа по изпълнение на проекта при благоприятни климатични условия.

Укрепват 74 свлачища и срутища по републиканската пътна мрежа

"Ще се постараем в максимално кратки срокове да преминем през всички процедури, за да може да се подобри комуникацията с  Асеновата крепост и трите села Лясково, Яврово и Добралък. Благодаря на правителството, че отреагира максимално бързо! Извиняваме се на асеновградчани и гостите на града, че ще бъде причинено временно неудобство до приключване на строително-ремонтните дейности", каза кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Община Асеновград

Както вече DarikNews съобщи, общинската администрация закупи светофарна уредба, чиято цел е да осигури пропускателен режим на движението в двете посоки. 

Поставят светофар при свлачището под Асеновата крепост