бедствие
бедствие / снимка: Тина Соколова
Да се удължи с още месец бедственото положение в село Момина клисура, ще поиска днес кметът на Белово Костадин Варев от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. Извънредните мерки се наложиха, след като един от устоите на мост над река Марица, който е единствена връзка на квартал „Дунева махала“ със селото, се оказа опасно разрушен.

Проблемът стои още от 2005 година, разказа Варев. Общината е кандидатствала с проект за възстановяване на съоръжението, но били отпуснати пари само за подмяна на моста, а не за укрепване на пострадалия устой. Така при всеки проливен дъжд той продължава да се руши, докато стигне в сегашното си положение – вече е опасен и преминаването по съоръжението е забранено. През следващия месец пожарна не би могла да влезе в квартала, а ако на някого му потрябва спешна лекарска помощ, ще го пренасят на ръце до линейката, защото тя би могла да стигне само до реката, без да премине от другата страна.

Най-притеснителното за градоначалника е, че хората от „Дунева махала“ не спазват забраната и продължават да пътуват с колите си по моста.