Туроператори от 8 държави на среща в Пловдив
Туроператори от 8 държави на среща в Пловдив / снимка: Община Пловдив

Туристически фирми от 8 държави ще се срещнат в Пловдив през месец май следващата година за участие в „Срещата на туроператорите”.

Това стана ясно след  участието на Пловдив в най-голямата туристическа борса за професионалисти в света WTM `2012, която се проведе в Лондон от 5 до 8 ноември.

Получихме потвърждения от фирми от Франция, Англия, Германия, Белгия, Словения, Турция, Гърция, Япония, които ще дойдат в Пловдив между 7-ми и 10-ти май, разказа зам.-кметът Стефан Стоянов.

Общината участва за четвърти път със самостоятелен щанд, като нашето представяне бе насочено към античното наследство на града и възможностите за организиране на иновативни туристически пакети и маршрути.

Подготвеният от ОП „Туризъм” оригинален пърформанс, представящ диалог между облечени в древноримски туники знатни дами от античността, бе последван от двуминутен клип за Пловдив, изработен специално за форума. Колеги, журналисти и гости оцениха нашата презентация като най-атрактивна, разказа още Стоянов.

На изложението бяха разпространени и мини-диск с презентацията „Пловдив – усещане за изкуство и история“, флаер с по-значимите културни събития в Пловдив за 2013 г., информационни материали за туристически обекти и събития.