/ БТА
Три поколения участват в похода "По стъпките на Апостола", който бе посрещнат със специална церемония на площад "Васил Левски" в Карлово. Тази година рекордният брой от 250 участници са разделени в осем лъча, каза пред БТА каза главният ръководител д-р Галина Цветкова. Най-малката участничка е на 10 месеца. Много ни радва приемствеността, няма човек, който да се е включил в похода и да не е повторил, допълни Цветкова.

БТА

Походът премина успешно Балкана и пристигаме в Карлово да се преклоним пред паметта на Апостола и да участваме в тържествата по случай 185 години от рождението му, каза Цветкова. Тя сподели, че времето е било хубаво и всички са извървели маршрутите безпрепятствено.

БТА

Инициативата е основана преди 28 години, а неин инициатор е плевенският историк Васил Копчев, припомни Цветкова. По думите й тъй като следват пътя на Левски при основаването на революционните комитети традиционно много от участниците са от Никопол, Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Карлово, също от Пловдив, София и от чужбина. Първите лъчове тази година тръгнаха от Плевен на 12 юли, други на 14-ти. Седем от маршрутите са били в Стара планина, а един е преминал през Средна гора. Туристите са нощували общо в 21 хижи, сред които "Плевен", "Амбарица", "Добрила", "Козя стена", "Бенковски" и "Рай".

БТА

Всеки участник получи грамота за участие от туристическо дружество "Кайлъшка долина" - Плевен, връчена от кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Да бъдем заедно с вас днес на святото място - площад "Васил Левски", е особена чест и гордост, каза кметът. Той им благодари, че са преминали през "нелеките маршрути и че носят Апостола в сърцата си".

БТА

БТА