/ Дарик Пловдив
За трети пореден път магистратите от Пловдивския окръжен съд не дадоха ход на делото срещу лекаря от болница „Пловдив“ Иван Димитров, който в нощта срещу втори март миналата година, застреля криминално проявения Жоро Джевизов от Столипиново, след като мъжът от ромски произход влязъл в гаража на доктора, за да краде.

Продължава делото срещу лекаря, застрелял крадец в дома си в Пловдив

Дарик Пловдив

Причината - жената, с която Плъха живеел на семейни начала, не присъстваше на заседанието, нямаше го и нейния адвокат. Д-р Димитров  отново благодари на колегите си за подкрепата на колегите си, а секретарят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев заяви, че Димитров  е действал адекватно в ситуация на самозащита.

Пловдивчани поискаха по-лека присъда за лекаря, застрелял крадец в дома си

Майката на убития, Златка Атанасова, заяви, че е недоволна от отлагането на делото и иска максимална присъда за убиеца на сина ѝ.  Бащата на Плъха пък се оплака, че жената на сина му е избягала и е изоставила двете си деца на неговите плещи.

Отложиха делото за убийството на Жоро Плъха, роднини поискаха 300 000 кръвнина

По думите на адвокат Красимир Елдъров - защитник на семейството на убития Джевизов, делото ще бъде отлагано докато бъдат реализирани правата на лицата, които имат право да се явяват.

Дарик Пловдив

Срещу него има повдигнати две обвинения. Едното е за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана, а другото е за незаконно притежаване на боеприпаси и оръжие. По първото обвинение, предвиденото в закона наказание е до 5 години, а по второто - от 2 до 8 години.

Медици подкрепят доктора от Пловдив, застрелял крадец в гаража си

Припомням, че хиляди хора излязоха на няколко последователни протеста в защита на д-р Димитров с искания за промяна в законодателството, които да осигурят сигурност и безопасност на хората в собствените им домове.

Дарик Пловдив

Освен това, лекарят получи голяма обществена подкрепа и от публични личности и юристи.