Събират средства за Хитрино
Събират средства за Хитрино / ОДМВР-Шумен

По инициатива на почетния председател на Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България Иван Димитров беше направено парично дарение от 1000 лева за пострадалите в село Хитрино. За пореден път сдружението на местните омбудсмани се включва като организация, за да подкрепи хора в нужда, съобщават от сдружението.

„Ние считаме, че в тежки моменти като този хората в беда имат нужда от нашата обща помощ и като сдружение напълно единодушно решихме да дадем своя принос. Бихме искали да напомним, че всеки жест е нужен и всеки може да бъде полезен, за да покаже съпричастност“, коментира Иван Димитров, който беше дългогодишен обществен посредник на Пазарджик до лятото на тази година, когато се оттегли от поста.

По инициатива на кмета на община Велинград Костадин Коев започна дарителска кампания за събиране на помощи за село Хитрино и във Велинград. Градоначалникът призовава всички, които имат възможност, да дарят топли дрехи,якета, палта, шапки, ръкавици, обувки, одеяла, завивки, консерви, бутилирана вода, трайни и пакетирани храни, съобщават от Община Велинград.

Всеки желаещ да помогне, може да направи това всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 ч., стая №8 в старата сграда на община Велинград. Там ще има кутия за дарения, които ще бъдат предоставени на жителите на бедстващото село.

Дарителската сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село е:

УниКредит Булбанк

IBAN: BG64UNCR 76301078660913

BIC: UNCRBGSF

Освен това дарения се набират и чрез с SMS-и на цена 1 лев на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.