Сватби на Античния и на Альоша през лятото
Сватби на Античния и на Альоша през лятото / netinfo
72 двойки вдигнат сватби в Пловдив в шестте почивни дни до Гергьовден, съобщи управителят на общинското предприятие “Радостни обреди” Нина Христова. Бумът на брокосъчетания е обичаен за времето след великденските пости, в което са забранени църковните бракове. Тази година обаче броят на новите семейства в началото на май е много по-голям заради продължителността на постите и заради струпването на голям брой почивни дни, обясниха от “Радостни обреди”

Най-много младоженци са избрали съботния ден – 3 май, за да се врекат във вярност. 21 от ритуалите ще бъдат изнесени в ресторантите, където новите семейства ще посрещат гостите си.

През летните месеци за пръв път ще има сватби на Античния театър и пред паметника на Альоша. Заявките на двойките, избрали тези места за венчавките си, за за юли и август. В момента хит сред младоженците е зала “Съединение” в Историческия музей, която за пръв път бе използвана за бракосъчетание на 07. 07. 2007 година при големия наплив на желаещи да се оженят на “щастливата” дата с много седмици