Кирил Кирилов, Милена Станджикова и Валери Кьорлински
Кирил Кирилов, Милена Станджикова и Валери Кьорлински / снимка: Петър Тодоров
ЕСК
100355
ЕСК
  • ЕСК
Финансовата проверка на Икономическа полиция, която стартира, след като прокуратурата се самосезира след откриването на Европейска столица на културата, няма да се отрази на работата на фондацията и на проектите, заложени в програмата ни. Това увери в интервю за Дарик радио артистичният директор на Общинска фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева. По думите й в организацията не е извършено нищо нередно.

Според Куюмджиева след въпросната проверка всичко ще е наред. Тя каза още, че ръководството на „Пловдив 2019“ ще осигури достъп до всички документи и процедури.

По отношение на разликата между хонорарите на германските и българските, артдиректорът обяви, че не смята, че някой е бил подценен във възнаграждението му. Това са хонорари, които са поискани от самите участници, каза още тя.

На въпрос каква е причината за това, че в Матера на откриващото събитие ще присъстват премиерът и президентът, а в Пловдив тези високопоставени държавници ги нямаше, Куюмджиева отговори, че италианската столица на културата се радва на сериозна правителствена подкрепа още от самото начало и е нормално да има по-засилено държавно присъствие.

В студиото на Дарик радио актьорът и бивш изпълнителен директор на „Пловдив 2019“ Валери Кьорлински беше категоричен, че от всичките пет откривания на ЕСК, на които е присъствал досега, пловдивското е било най-добро. Той призова да престанем със злобата и завистта и да се насладим на всички събития, които тепърва предстоят в културния календар на града.

Милена Станджикова, която заедно със семейството си е била част от хилядата доброволци, участвали в откриването, не прикри възхищението си от начина, по който се е чувствала по време на церемонията.

Чуйте и от приложеното аудио.