Студенти и журналисти ще посетят ЕП по покана на Атанас Папаризов
Студенти и журналисти ще посетят ЕП по покана на Атанас Папаризов / netinfo
30 пловдивски студенти, средношколци и журналисти от електронни медии ще посетят на 28 и 29-ти март Европейският парламент в Брюксел по покана на евродепутатът от ”Коалиция за България” Атанас Папаризов. По думите му, върховния законадателен орган на съюза дава възможност на депутатите да организират подобни пътувания.

”Като евродепутат имам право да взема участие в кампанията, която цели популяризиране на ЕП и запознаване на гражданите от страните членки с дейността му, обясни инициативата си Папаризов. По време на престоя си в Брюксел гостите от България ще имат разговор с посланик Станислав Даскалов, ръководител на постоянното предствителство на България и ще посетят Комисията по индустрия, изследвания и технологии, на която е член Атанас Папаризов.

Част състава на българската група ще бъде определен от ръководствата на 6-те пловдивски ВУЗ, 5-те колежа и и 5-те студентски съвета в града, ксоито ще излъчат по един свой представител. Градската организация на Съюза на работодателите в средното образование и ученическите съвети също ще получат право петима техни представители да се запознаят на място с работата на ЕП.