Следят общинските служители с магнитни карти
Следят общинските служители с магнитни карти / снимка : dariknews.bg

Нов пропускателен режим за служители и граждани влиза в сила от днес в община Пловдив. Работещите в общината ще разполагат със специални магнитни карти, които ще маркират при всяко влизане и излизане от сградата на „Стефан Стамболов". Целта е да се отчита и контролира работното време на общинските служители, заяви главният секретар Борислав Инчев.  

Имаме многобройни сигнали от граждани, че доста от тях не са си на работните места по време на работа и се надявам с въвеждането на новата система да намалим нерегламентираните отсъствия от работа до минимум, допълни Инчев.  

Гражданите, които посещават община Пловдив, също ще трябва да използват магнитни карти. Те ще ги получават на гишето на входа срещу име и фамилия, а след като си свършат работата ще трябва да ги връщат. Цялата система струва 42 хил. лева, като освен за общинските служители и общинските съветници разполагаме с 50 карти за граждани и посетители, заяви Борислав Инчев. Системата е монтирана и на 2-та входа на общината, както и в сградите на „Местни данъци и такси" и на бившия Партиен дом, където се помещава част от общинската администрация.