Той е временно отстранен от длъжност от вътрешния министър
Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е образувано дисциплинарно производство срещу началника на РУ-Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

С цел недопускане служебното положение на служителя да затрудни разкриването на обективната истина, той временно е отстранен от длъжност до приключването на производството, съобщиха от силовото министерство.

Близки на убития Митко протестираха пред дома на шефа на полицията в Стамболийски (СНИМКИ)

Малко по-рано в петък заместник-главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев се срещна с близките на убития 24-годишен младеж от Цалапица. Той ги запозна с хода на разследването и с предприетите действия по издирването на заподозрения за извършител на тежкото престъпление. На близките е предложена психологическа помощ и подкрепа от специалисти от Института по психология на МВР.

От няколко дни близките на убитото момче и хора от Цалапица протестират в Стамболийски с искане за отстраняване на шефа на полицията. По думите им има забавяне с шест дни и пропуски в разследването на убийството на Митко. Според майката му - Атанаска Бакалова, е имало неглижиране на случая. "Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо. Водихме наше разследване и казахме всичко, което сме научили", каза Бакалова. По думите ѝ още на 22 юли са съобщили в полицията кои са участвали в убийството на Димитър. "На 24-ти юли убиецът замина за Германия, а близнаците заминаха на море", каза още тя.


Вътрешният министър отстрани директора на полицията в Пловдив

По разпореждане на ръководството на МВР, през следващата седмица предстои среща на жителите и местната власт със служители по всички линии на дейност от ОДМВР-Пловдив. Целта е в директен диалог да бъдат обсъдени конкретни проблеми, както и мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред в района.

Продължава и проверката за установяване на наличието на пропуски, свързани с разследването на обстоятелствата, довели до смъртта на 24-годишния Димитър Малинов.

Ден по-рано заради случая с поста си се раздели и директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов, който бе отстранен от поста от вътрешния министър. 

Той е преназначен в друго звено в системата на МВР.