След две предавания на „Неделята на NOVA” за нелегалния бизнес проституция, който генерира милиони левове месечно в страната ни, последваха арести. При акции на отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР –Пловдив бяха задържани над 15 души за проституция, а при претърсванията на терените им бяха открити и  наркотици. Кои са задържаните? Екипът на Glasnews.bg засне екслузивни кадри от техните арести.

С някои от задържаните вече ви запознахме. Като 27-годишната Линка. Няколко дни преди да я задържат подставеното ни лице я повика на адрес. Пред скритата ни камера тя призна, че практикува професията проститутка от 15 години.

Тя не работи сама. Жената, с която заедно предлагат платени сексуални услуги, се представя за Стела, но истинското й име е Станислава. Отвън ги чака шофьор. А през цялото време докато са на терен двете държат връзка със сводника си.

Отчитат се на сводника си - Илиян на 43 години, съпруг на Линка. Схемата е добре отработена. В 90 процента от случаите сводниците подписват брак с една от проститутките, като по този начин трудно се доказва вината им в съда. Само че, този път може и да не им се размине. Съдът ги остави за постоянно в ареста.

Оказа се, че на адреса, където пловдивските криминалисти   задържаха Илиян, той  живее освен с Линка и с  5-годишната си дъщеря от друг брак.

Малко преди полицаите да нахлуят в дома им, Линка заедно с друго момиче  и шофьорът им, са задържани пред пловдивски хотел. Отивали по поръчка. Двете са извикани от подставено лице по телефон от тяхна обява, по начин, който вече ви показахме в нашето разследване.

Акцията на отдел “Криминална полиция“ не приключва така. Линка и останалите момичета освен на адрес имат и собствен терен. Офисът или бардакът се намира в друг квартал, на друга улица в центъра на Пловдив.

Там полицаите откриха и иззеха 18 телефона, от които 4 броя са устройства за гласова комуникация с модулатор на гласа. Така лесно Динков вдигал телефона от обявите и сам разговарял с потенциалните клиенти.  С нашето подставено лице е разговарял сводникът, чрез модулатор.

При претърсването на терена за сексуални удоволствия, полицаите откриха освен телефони и внушително количество наркотици - кокаин. Откриха  и пари. Стана ясно, че бардакът и момичетата са  добре контролирани от камери, почти във всяко помещение.

Разпитани като свидетели са много момичета, които са признали, че проституират и работят за двамата съпрузи. Задържани бяха и двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до различни адреси.

Стана ясно също, че на няколко метра от бардака на Илиян и Линка  се намира  друг сутерен с платени момичета, сводници и малки деца.
Веднага след репортажа прокуратурата се самосезира и започна разследване, а  всички от този адрес се преместиха на друг. Отново ги открихме. Цените са същите, но  този път са взели допълнителни мерки за сигурност. Сводникът чака отвън и внимателно наблюдава откъде и как ще дойде клиентът. Подставеното ни лице бе посрещнато от жена, която се представи за Теодора.


Оказа се, че истинското и име е Тодорина. Тя бе задържана заедно с нейна колежка и един от сводниците им при зрелищна  акция на криминалистите от Пловдив. Случи се в момент в който те напускаха поредния адрес.

Задържаният сводник е на 40 години и се казва Марин. Криминално проявен е и неведнъж е попадал в ареста  за сводничество. Съпругата му проституира и също бе задържана с него. С тях бе и малкото им дете. Те останаха в ареста за 24 часа.

Същата нощ полицаите разбиха още един бардак в Пловдив, на друг адрес. И там нещата се случват по същия начин. Сводниците стоят в другата стая и контролират времето. Последва акция. Съдът остави за постоянно в ареста задържаните: 31-годишната Фиданка и Нина на 45 години, Георги на 34 години, Николай - 54-годишен, , както и Ивайло на 42 години.

И докато текат арестите, те не спират да работят. Като в известен фризьорски салон в квартал „Тракия“ в Пловдив, където освен прическа, можеш да получиш масаж с екстри. И тук има контрол, но сводникът е жена. Посреща подставеното ни лице и го насочва към „масажистката“.

Заради излъчените разследвания в две поредни части всички, които практикуват професията са взели допълни мерки за сигурност. Търсят затънтени места за работа, а сводниците им наблюдават през цялото време терена.

На всички задържани предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Работата по всички случаи продължава.

Източник: NOVA