Сделката за Градски транспорт пак в прокуратурата
Сделката за Градски транспорт пак в прокуратурата / netinfo

Надзорният съвет на ПОАП не е вземал решение за прекратяване на приватизационния договор за Градски транспорт, заяви от своя страна в декларация до пловдивските медии председателят на СДС в Пловдив Николай Караиванов в качеството си и на член на Надзорния съвет на агенцията.

Представителите на БСП спекулират с темата „Градски транспорт” и се опитват да превърнат едно експертно решение в политическо. Заради натиска, оказан от червените и обществената значимост на тази сделка, надзорният съвет взе решение да се изготви сигнал до прокуратурата, който да направи проверка в приватизираното дружество и да установи има ли нарушения при извършените плащания от страна на „Градски транспорт”, което се явява в ролята на инвеститор на купувача „Транс сити”, коментира Караиванов.

Явно бизнесменът Ангел Батаклиев няма намерение до 21 юли 2008г. да реализира исканите инвестиции, за което трябва да бъдат уведомени кметът на Община Пловдив Славчо Атанасов и областният управител Тодор Петков, за да не останат „изненадани” от обстоятелството, че „Транс сити” може да изтегли автобусите си от градската транспортна мрежа, се казва още в декларацията, изпратена от централата на СДС по повод искането на съветниците от БСП да се закрие общинската агенция за приватизация, защото изпълнява политически поръчки на управляващите.


СДС декларира, че не влага нито политически, нито икономически мотиви при вземане на решение, касаещи „Градски транспорт” – АД и остро се противопоставя на политическите спекулации на БСП, за да не се превърне казусът „Градски транспорт” в политически въпрос. Целта е да се премахне съществуването на ПОАП преди  приватизация на лечебните заведения, да се смени председателя на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев и да се промени политическото статукво в Общински съвет Пловдив. Чрез нагнетяване на обществена психоза представителите на БСП създават реална възможност за източване на дружеството „Градски транспорт” и неетично, и неморално защитават интересите на купувача Ангел Батаклиев, който се явява и общински съветник от левицата.

От СДС настояват да не се допуска вземане на политическо решение, а съдът и прокуратурата да се произнесат по спорния казус.