Румен Радев
Румен Радев / снимки: Кирил Кирилов
Безконтролната власт ражда цинизъм
99372
Безконтролната власт ражда цинизъм
  • Безконтролната власт ражда цинизъм
Безконтролната власт ражда цинизъм, а с цинизъм не можем да имаме ефективно управление и да мислим за проблемите на хората. Това каза в Пловдив президентът Румен Радев по повод думите на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания. Той допълни, че сега цялата енергия ще се фокусира върху личността на Симеонов, но това няма да доведе до решаване на значимите въпроси.

Опитът показва достатъчно убедително, че без наличието на адекватна политическа среда, без нейната промяна, не може да се постигне промяна и в икономическата ситуация и решаването на важни проблеми като върховенство на закона, справедливост, бедност, престъпност и корупция, заяви още държавният глава.

Политическият елит е призван да осигури ускорен икономически растеж и социално развитие, отбеляза Радев. По думите му това обаче няма как да се случи, ако не се реши проблемът със субектността на властта.
 

Румен Радев
снимка: Кирил Кирилов


Опростачването на политическата среда не просто ни връща назад, а покварява обществения морал, категоричен бе той.

Президентът беше в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, за да изнесе лекция на тема „Ценности, лидерство, образование в демократичното общество“ и да разговаря със студенти и преподаватели.

Чуйте и от приложеното аудио.