/ Община Пловдив
54-годишен ром бе хванат в момент, докато гори отпадъци в коритото на река Марица в Пловдив, съобщиха от общината.

Започват всекидневни проверки за незаконно изгаряне на отпадъци в Пловдив

Покрай боклуците пламнали и близките дървета.
Рибарят бе спипан от екип на ОП "Общинска охрана" само ден, след като стартира съвместната акция на полицията и общинското предприятие за проверки за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

Община Пловдив

Нарушителят се опитвал да изгори автомобилни гуми, корда и пластмасови шишета. След като го заловили, служителите на „Общинска охрана“ започнали да гасят пожара, като успели да го потушат по най-бързия начин, въпреки че използвали подръчни средства.

Тонове отпадъци изнесоха от нерегламентирано сметище край Асеновград (СНИМКИ)

„Съставихме акт на нарушителя и известихме Трето районно управление на полицията“, разказа директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев.

Община Пловдив

„Продължаваме усилено със съвместната акцията за незаконно горене на битови отпадъци. Ще правим огледи и обиколки за незаконни палежи и места, обособени като незаконни сметища.

Радвам се, че нашите общи усилия веднага дават добри резултат“, заяви заместник-кметът Йордан Ставрев. Той призова гражданите да сигнализират институциите, ако видят подобни нарушения.

Отново цял камион с боклуци изнесоха от коритото на Марица в Пловдив (СНИМКИ)

Телефоните, на които хората могат да се обаждат, ако видят нередности, са: Пловдивски общински инспекторат – 032625650, 032/625660, 032/633323; „Зелен телефон“ 6-111; както и на РИОСВ на:  032/ 643 245.

50 чувала с боклуци извадиха от коритото на Марица само за ден (СНИМКИ)

При констатирани подобни престъпления санкциите са според Наредбата за управление на отпадъците на Община Пловдив. Глобата за физически лица е от 300 лева до 1000 лева, а за еднолични търговци и юридически лица - от 1400 лева до 4000 лева. При повторно нарушение санкцията е в двоен размер.

Община Пловдив