район Централен
район Централен / netinfo
Родители и преподаватели да наблюдават учебния процес в класната стая без да присъстват на уроците. Това е част от новото предизвикателство пред екипа на  ОУ „Кочо Честеменски” в Пловдив. Презентацията на проекта беше направена от директора на школото Златка Алдженаби пред районния кмет на "Централен"  Георги Стаменов, директора на РУО Пловдив Иванка Киркова и директора на дирекция „Правна" в Община Пловдив Илиан Иванов 

Към момента проектът е пилотен за 3 класа: от 2-ри и от 4-ти клас. В голямата сграда на учебното заведение вече работят общо 6 дисплея, които „изнасят" класната стая навън.

На три от екраните се наблюдават всички инициативи на училището, спечелени проекти, събития. На другите три дисплея, които са закупени със собствен бюджет тази година, родителите могат по всяко време да наблюдават децата си и работата на преподавателя.

„Тази иновация ще бъде от полза на много семейства, които имат съмнения за това какво всъщност се случва с детето им в клас,“ заяви Георги Стаменов. 

Екипът на училището обсъди със Стаменов плановете на заведението за развитие, които включват въвеждането на дисплеи за „изнесена класна стая“ и в другата сграда на школото в близост до бул. „Свобода“.

ОУ „Кочо Честеменски” към момента обучава 504 деца от 6 до 13 годишна възраст и е сред най-бързо развиващите се училища в район „Централен“.