Разкрасяват Смолян с над 10 000 стръка летни цветя
Разкрасяват Смолян с над 10 000 стръка летни цветя / sxc.hu

Разкрасяват Смолян с над 10 000 стръка летни цветя. Само на площад „България" и пространството между общинска и областна администрации, Съдебната палата и пощата ще бъдат засадени около 4700 цветя. Следващата седмица акцията ще обхване централните зони на кварталите "Устово" и "Райково", както и Стария център на Смолян.

Служители от отдела по озеленяване към „Титан Клинър", под ръководството на ландшафтния архитект на фирмата инж. Людмил Гочев и ландшафтния архитект на Община Смолян инж. Йордан Атанасов, оформят цветни фигури в градинките и жардериерите.

Летният цветен облик на Смолян ще се оформи със стотици корени от видовете колеос, тегетис, казаня, салвия, клеоме, циганче, петунии, бегонии, кученце . За първи път в областния град се засажда жълт колеос. Останалите видове са селектирани като най-устойчиви и адаптивни спрямо климата и почвения състав на Смолян.

Засаждането на летните видове ще продължи около 2 седмици, като за началото на летния туристически сезон градът ще е по-красив и цветен.