Разговор вместо преговори за “Градски транспорт” утре
Разговор вместо преговори за “Градски транспорт” утре / netinfo
Надзорният съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация и купувачът на “Градски транспорт” Ангел Батаклиев ще имат утре вечер среща за изглаждане на противоречията по признаването на инвестициите и за избягване на процедура за разтрогване на сделката. Това съобщи изпълнителният директор на общинската приватизационна агенция Чавдар Марев след тричасово заседание на надзора.

Това е междинен вариант между позициите на агенцията и на приватизатора, който поиска преговори и създаване на съвместна група експерти, която да претегли юридическите аргументи “за” и “против” признаването на 60-те автобуса за вложение. На 16 юни Надзорният съвет отказа да зачете новите рейсове за инвестиция на купувача, след като установи, че лизинговите вноски се плащат не от него, а от “Градски транспорт”. Юристите на Батаклиев оспориха с аргумент, че в приватизационния договор не е изрично записано за чия сметка да са задължителните вложения.

На ново заседание в сряда Надзорният съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация ще се произнесе по второто искане за отлагане купувача - за отлагане доставката на 65 тролея. То бе внесено часове след отказа им да признаят инвестицията в автобуси и придружено от удостоверение от Българска Стопанска Камара за наличие на форсмажорни обстоятелства, а именно - делото за неплатежоспособност на превозвача. Тогава от агенцията коментираха, че наличието на такова дело е било известно на купувача при подписване на сделката и то не може да се изтъква като непреодолима пречка за доставка на тролеите в посочените срокове до края на годината.