Първите 150 студенти прекрачват прага на новопостроените общежития на ПУ
Първите 150 студенти прекрачват прага на новопостроените общежития на ПУ / strotelstvo.info

Приемът на молби за настаняване в общежития на студентите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през новата академична година започва от днес (1 септември). Всички желаещи следва да подадат заявления до 18 септември 2015 г., а класирането ще бъде обявено на 21-ви, съобщиха от висшето училище. Информация за необходимите документи, място за подаване и ред на класирането, е публикувана на сайта на университета.

През новата учебна година 150 от студентите ще бъдат настанени в първото новопостроено общежитие, което се намира до Новата сграда на висшето училище. Всяка от общо 77-те стаи в него е с площ от 26 кв.м. Обзавеждането с две легла и самостоятелен санитарен възел е с високо качество, изпълнено от утвърдени на пазара производители.

Условията, които предлагаме на студентите, са като в тризвезден хотел. Това е първият от общо четирите еднотипни блока, които ще оформят модерния студентски кампус на висшето училище с общ капацитет от 600 легла, обясниха от ВУЗ-а.

От първите места ще се възползват студентите с най-висок успех и нисък месечен доход, обясниха пред Дарик от университета. Без класиране например ще бъдат настанявани семейства от двама студенти с дете.

Близо до новото общежитие се намира и многофункционална спортна зала на университета, която бе построена и открита през 2012 г. В идейния проект на студентския кампус влизат още изграждане на спортни игрища, експериментални компютърни и кибернетични лаборатории, педагогически център за иновации и работа с деца със специални образователни потребности, както и център за обучение по езици и симултанни преводи.

В началото на учебната година пък ще бъде открито и първото футболно игрище с размери 20х40 кв.м.  с изкуствена трева.