Първа глоба за улични ремонти в час-пик, отварят телефон за сигнали
Първа глоба за улични ремонти в час-пик, отварят телефон за сигнали / netinfo
“Пътинженеринг” ще бъде първата глобена фирма за неспазване на заповедта да не се извършват улични ремонти в пикови часове. Това заяви изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Петко Атанасов, след като шефът на дирекция “Строителство” инж. Тошо Пашов установи, че след 8 часа тази сутрин асфалтиращите машини на фирмата са блокирали две от платната на Цариградско шосе в района на училището за глухонеми. Сигналът бе подаден от репортер на Дарик след оплаквания на слушатели, че повече от 20 минути са изчаквали, за да преминат през единственото свободно платно на булеварда.

Няма да има компромис, всички изпълнители са уведомени за забраната да правят ремонти на пътища в пикови часове, каза Петко Атанасов. Той отклинка на предложението на Дарик да бъде разкрит телефон, на който гражданите могат да сигнализират и за други фирми, които не спазват часовия график за работа и допълнително затрудняват движението в града.

От следващата седмица ще започне налагането на санкции и за некачествени ремонти, след като бъдат окончателно готови и анализирани лабораторните проби, взети от тротоари и пътни настилки