/ снимка: Областна администрация
трошляк
97712
трошляк
  • трошляк
Полагането на последния покриващ слой върху платното на АМ „Тракия“ ще приключи до началото на новата седмица. Това съобщиха от Областна управа. Оттам уточниха, че ремонтните дейности на 22-километровата отсечка на аутобана между Пловдив и Стара Загора вървят по план.

Завърши ремонтът на 22-километров участък от АМ „Тракия“

Следва да бъде нанесена специална пътна маркировка мултидот и висок клас разделителни мантинели, а между двете платна ще бъде изграден бетонен пояс, който няма да позволява да се събира вода и да се образува аквапланинг.
 
Инспекцията бе направена днес, по-рано от областния управител Здравко Димитров, зам.-областния управител Петър Петров и директора на полицията ст. комисар Атанас Илков.
 
Започва мащабен ремонт на АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора

В момента отсечката е с временна организация на движение, което се извършва двупосочно в реновираната лента. Ст. комисар Илков отбеляза, че в района има постоянно присъствие на „Пътна полиция“, която следи за спазване правилата на движение.
 
Паун Иванов от фирмата изпълнител заяви, че напълно реновираната отсечка може да бъде пусната и предсрочно. 

Старият асфалт ще бъде използван основно от кмета на Раковски Павел Гуджеров за ремонтиране на улици в населени места в общината

Чуйте и от приложеното аудио.