Продължава борбата с големия горски пожар над Югово, няма опасност за населените места, въвеждат се нови новите сили, съобщи Димитър Бришимов, от РДПБЗН, който ръководи операцията по погасяването на пожара.

В село Наречен в неделя са дежурили екипи, пламъкът е слязъл до реката и там е бил спрян. В момента се движи в безопасна посока, като пълзи по храстите, пожарът се наблюдава от два противопожарни екипа..

В Югово огънят гори високо, на върха, над пропастта и въпреки, че създава паника за хората, той е на 1000 метра височина и няма опасност, уверяват специалистите. Булдозер ще опита да направи просека, там има и екип пожарникари и ако се усложни обстановката, ще бъде изградена и водоснабдителна противопожарна линия, която да защити селото в случай, че огънят се разрази в посока към селото.

Отново включиха вертолет в гасенето на пожара край село Югово

В момента на терен са 100 човека – военни, курсанти от академията на МВР, пожарникари и горски. Местни доброволци от Югово и продължават да помагат в гасенето на огъня.

От днес в гасенето се включи и вертолет Ми-17, той вече е във въздуха, обработва единични огнища във високата зона на пожара, а в следобедните часове ще бъде заменен от Кугар.

Очаква се през деня да има висока степен на пожароопасност, предупреждават от огнеборците.
 
Информационна агенция Фокус