Ремонтираното отделение за коронавирус в Асеновград
Ремонтираното отделение за коронавирус в Асеновград / Община Асеновград
Приключи ремонтът на новото отделение в МБАЛ – Асеновград, предназначено за настаняване на заразени с COVID-19. Реновирането му бе извършено в рамките на 2 седмици.

Ремонтират новото отделение за заразени с COVID-19 в Асеновград (СНИМКИ)

Сумата, която бе отпусната от общината, по предложение на кмета д-р Христо Грудев и с решение на Общинския съвет в града, бе в размер на 290 000 лева. Строително-ремонтните дейности възлизат на 265 340 лева. Останалите пари ще бъдат ползвани за закупуване на оборудване на отделението.

Община Асеновград

Община Асеновград

Община Асеновград

За момента са поръчани 6 интензивни легла по 2 000 лева и 18 болнични за по 600 лева, които отговарят на всички съвременни изисквания. Фирмата доставчик е обещала, че те ще бъдат осигурени до началото на следващия месец. Доставката ще бъде от Турция, като МБАЛ – Асеновград е платила 50% от стойността на поръчката. Към тях са поръчани допълнително медицински матраци, както и помощни шкафчета. Предстои оборудване на всички останали помещения.

Ливанец оборудва с легла болницата в Асеновград (ВИДЕО)

Благодарение на помощта на община Асеновград и даренията от дарителите, бих казал, че нещата се случват в достатъчно бързи темпове“, посочва управителят на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков. Той обясни, че е поръчал 3 дихателни апарата от софийска фирма, които са на стойност близо 33 700 лева, всеки. Доставката им се очаква след великденските празници.

Община Асеновград

Община Асеновград