Създадена е организация на движението за тежкотоварните камиони и те няма да минават през Пловдив докато се ремонтира 7-киломеровият участък от Околовръстното шосе на града, каза заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов. Заедно с представителя на фирмата-изпълнител Гинка Маринова обсъдиха мерките за организация на движението по време на ремонтните дейности.

Заради ремонт: Задръствания затрудняват движението в Пловдив на Околовръстното (ВИДЕО)

„Тежкотоварните автомобили, които се движат в посока Смолян, ще бъдат отбивани от АМ „Тракия" при 133 км, през пътен възел „Скобелева майка", Околовръстното шосе на район „Тракия" до кръговото на Асеновградско шосе. По този маршрут в обратна посока ще се движат и тежкотоварните камиони, идващи от юг. Създадена е организация на движение, предстои и поставянето на знаци по магистралата, което вече е съгласувано с „Пътна полиция", каза Чонов.

„Съзнаваме, че жителите на Пловдив и пътуващите по Околовръстния път ще изпитват временно неудобство, за което се извиняваме, но това е единственият начин отсечката от Коматевско шосе до Пазарджишко шосе да бъде ремонтирана. Всички знаят в какво състояние беше. Все пак пътят от село Златитрап за квартал Прослав и Пещерско шосе остават отворени, за да поемат лекотоварния трафик. Те ще бъдат затворени само по три дни, когато се извършват ремонтите дейности по тях. От фирмата-изпънител са категорични, че ще приключат дейностите в срок и след 30 септември ще имаме напълно обновен участък от Околовръстното шосе", уточни Райчев.

За да нямат затруднения фирмите, които работят в този участък, вече подават към изпълнителите регистрационните номера на автомобилите си, за да бъдат снабдени с пропуски.

Гинка Маринова обясни, че сегашната настилка ще бъде фрезована и рециклирана, като в участъка ще бъдат положени три пласта асфалт, ограничителни системи и маркировка.

Увеличени са и местата за отбиване и паркиране, където е възможно, като са предвидени 5 джоба повече в сравнение с предишния участък.

Крайният срок за изпълнение на дейностите е 30 септември. Ремонтът ще протече на два етапа – от Коматевско шосе до Пещерско шосе, и след това от Пещерско до кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе.
БТА